Eustache Sollman legt in deze aflevering uit wat selectief mutisme is. Ook vertelt hij wat de oorzaken ervan kunnen zijn en legt hij uit hoe ermee omgegaan kan worden in de klas. 

Veel luisterplezier! 

Show notes

Foto: Dorieke Fotografie, Zwolle

Volg ons op:

Deze aflevering van de Krachtige Leraar Podcast wordt gesponsord door de Krachtige Leerling Planagenda. Wij hebben een planagenda ontwikkeld en op Krachtigeleerling.nl kun je een gratis pdf-versie van de agenda downloaden samen met een handleiding en lessenserie die je verder op weg helpen om deze op je school te implementeren. Naast de pdf-versie, die je mag uitprinten voor je leerlingen, hebben wij ook een gedrukte versie die wij helemaal naar wens kunnen aanpassen. Bel ons op 020 362 69 62 of ga naar Krachtigeleerling.nl voor meer informatie.

3 comments on “KLP #28 – Wat is Selectief Mutisme met Eustache Sollman
 1. Samantha de Laat schreef:

  Wat een fijne en duidelijke podcast. Eustache, wat heb je dit helder uitgelegd. Je boek was voor ons al een fantastisch hulpmiddel, zeker het deel voor kinderen in het voortgezet onderwijs. Dit was een hele fijne aanvulling.
  Keep up the good work!

  1. Eustache Sollman schreef:

   Dank je Samantha. Erg fijn om te horen!
   Op 16 sept geef ik trouwens een webinar die speciaal gericht is op jongeren op het voortgezet onderwijs. Meer info op mijn site

 2. Harriët schreef:

  Zoekend naar meer info over Selectief Mutisme kwam ik hier terecht. Wat een duidelijke informatie! Hiermee kan ik mijn collega’s voorbereiden op de leerlingen die ze volgend jaar in groep 3 krijgen, en die niet of nauwelijks spreken in een groepssetting of tegen de leerkracht.

Comments are closed.