Over Ons

Het verhaal achter onze podcast

Achter De Mic

Zena Bani

Show Host

Mijn naam is Zena Bani en ik ben 20 jaar. Naast het opnemen van deze podcast en het studeren, ben ik gek op koken, schrijven en muziek maken. Momenteel zit ik het derde jaar van de Universitaire Pabo. Tijdens de verschillende stages die ik heb gelopen, heb ik praktijkervaring opgedaan voor de klas.  Deze ervaring, in combinatie met de theoretische kennis die ik op de universiteit tot me heb genomen, hebben mij gevormd tot een kritische leraar in wording. Ik vind dat het samenkomen van theorie en praktijk nog te weinig gebeurt in de huidige hbo- en wo-opleidingen. 

Om deze reden kon ik mij vinden in het concept de krachtige leraar. Met mijn deelname aan dit project hoop ik bij te kunnen dragen aan de vorming en verdere ontwikkeling van kritische leraren. Ook hoop ik zelf meer handvatten aangereikt te krijgen, want ja, ook ik hang tijdens de afleveringen aan de lippen van de gastsprekers!

Mohamed Bouamrani

Show Host

Mijn naam is Mohamed Bouamrani en ik ben 36 jaar. Ik sta nu een paar jaar voor de klas en ben begonnen als docent Engels. Nu geef ik ICT op een VMBO in Amsterdam.

Ik ben druk bezig met het opzetten van de website en podcast zodat deze goed werkt met iTunes en co. Wanneer dat op gang is zal ik mijn bio wat verder uitbreiden.

Over Onze Podcast

Om de twee weken zal een podcast online komen te staan over telkens een ander spraakmakend thema. Deze thema’s zullen niet alleen tot stand komen op basis van onze eigen interesses en behoeften, maar ook op basis van die van jullie! Het is mogelijk voorstellen voor thema’s of gastsprekers te doen of eigen ervaringen in te zenden. Dit kan via de whatsapp of de mail van de Krachtige leraar. Wie weet zal een van de volgende afleveringen wel gebaseerd zijn op jouw voorstel. 

Elke aflevering zal vormgegeven worden als een echte les. Zo beginnen we als eerst met de introductie van de leerdoelen en een korte terugblik op wat we de vorige aflevering geleerd hebben. Gedurende de podcast vindt kennisoverdracht plaats, in de vorm van diepte interviews. Hierbij is ook interactie mogelijk, doordat jullie aanvullende vragen naar het nummer van de Krachtige leraar kunnen appen. Deze vragen worden direct beantwoord door de gastspreker. Als korte variatie zal per aflevering kort een onderwijsmythe weerlegd worden. Want hey, deze zijn er op grote schaal en het zou fijn zijn als alle leerKRACHTEN eraan bij kunnen dragen om deze uit te roeien. Tot slot evalueren wij op wat we geleerd hebben, door een terugkoppeling te maken naar de vooropgestelde lesdoelen. 

 

Onze Missie

Deze podcast is opgericht om van leraren superhelden te maken. Zelfverzekerde superhelden die in staat zijn voor elke situatie in en rondom de klas de juiste tools in te zetten. Tijdens de afleveringen zijn de rollen voor een keertje omgedraaid. De leraren zitten in de schoolbanken en krijgen telkens les van een nieuwe gastspreker.

Elke gastspreker is deskundig op het gebied van het betreffende afleveringsthema. In de vorm van diepte interviews over hun inzichten en ervaringen wordt de leraar handvatten aangereikt om gelijk toe te passen in zijn eigen lessen. In de interviews wordt duidelijk de link gelegd tussen de theorie en de praktijk: niet alleen het ‘waarom’, maar ook het ‘hoe’ komen ter sprake.

Hiermee willen wij bereiken dat de leraar transformeert in een KRACHTIGE Leraar die onderbouwde, maar ook goed uitgevoerde handelingen in de praktijk brengt.